📅 Συνολικά οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφτείτε το Gatlinburg το 2024

 

 

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το Gatlinburg;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Gatlinburg είναι από τον Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο, όταν τα Great Smoky Mountains ξεσπούν σε ζωηρά χρώματα του φθινοπώρου. Είναι ιδανικό για πεζοπορία με άνετο καιρό και καθαρό ουρανό, ειδικά τον Οκτώβριο, τον πιο ξηρό μήνα. Η πόλη είναι ζωντανή με φεστιβάλ όπως το Dollywood Harvest Festival και το Gatlinburg Craftsmen's Fair, αν και είναι επίσης η πιο πολυσύχναστη εποχή.
Για τους επισκέπτες που θέλουν να δουν το μεγαλείο των Great Smoky Mountains, η πόλη Gatlinburg στο Τενεσί είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφτείτε. Από εκεί, βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα καλύτερα των Smoky Mountains, από εκδρομές ράφτινγκ μέχρι σημεία πεζοπορίας και μονοπάτια σκι. Η ίδια η πόλη έχει πολλά να κρατήσει τους επισκέπτες απασχολημένους. Επισκεφτείτε το Chondola (συνδυασμός αναβατήρα και γόνδολα) για υπέροχη θέα ή απολαύστε τη ρουστίκ γοητεία του κέντρου της πόλης, όπως το Historic Arts & Crafts Trail. Δεδομένου ότι τόσες πολλές δραστηριότητες στο Gatlinburg συμβαίνουν έξω, θέλετε να το επισκεφτείτε όταν ο καιρός είναι ο καλύτερος για υπαίθριες δραστηριότητες. Αλλά μην ανησυχείτε - θα σας δείξουμε αυτό και περισσότερα παρακάτω. ας γίνουμε ο οδηγός σας!

Συνολικά, η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Gatlinburg

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Gatlinburg είναι στις αρχές του φθινοπώρου (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος), όταν μπορείτε να δείτε τις ένδοξες φθινοπωρινές εκθέσεις φυλλωμάτων που καλύπτουν τα Great Smoky Mountains. Τα χρώματα του φθινοπώρου είναι ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που οι άνθρωποι έρχονται να επισκεφθούν τα Smoky Mountains. Τα όμορφα τοπία είναι ακόμη πιο όμορφα όταν καλύπτονται με ζωηρά κόκκινο, κίτρινο και πορτοκαλί χρώματα. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου , η περίοδος αιχμής εξαρτάται από το υψόμετρο στα βουνά, αλλά μπορείτε να βρείτε τα καλύτερα χρώματα από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Οκτωβρίου. Οι αρχές του φθινοπώρου έχουν επίσης μερικές από τις καλύτερες καιρικές συνθήκες για πεζοπορία. Οι μέσες ημερήσιες υψηλές θερμοκρασίες  τον Σεπτέμβριο είναι 80 βαθμούς Φαρενάιτ αλλά πέφτουν στους 71 βαθμούς τον Οκτώβριο. Είναι ακόμα αρκετά ζεστό για να κάνετε πεζοπορία με μπλουζάκι (αν και κάνει κρύο το βράδυ), αλλά όχι τόσο ζεστό ώστε να ιδρώνετε κουβάδες όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο. Ο ήλιος συνήθως συνεργάζεται με υπαίθρια σχέδια στις αρχές του φθινοπώρου. Ο Οκτώβριος είναι στην πραγματικότητα ο πιο ξηρός μήνας του έτους στο Gatlinburg, επομένως έχετε τις περισσότερες πιθανότητες να απολαύσετε ηλιόλουστες μέρες. Η θέα στα Smoky Mountains θα είναι στα καλύτερά τους αυτή τη σεζόν χάρη στον καθαρό ουρανό. Το φθινόπωρο είναι η περίοδος αιχμής στο Gatlinburg, που σημαίνει πλήθη, αλλά σημαίνει επίσης ότι η ατμόσφαιρα στην πόλη είναι εντελώς εορταστική. Αναμένετε να δείτε πολλές υπαίθριες συναυλίες, αγορές αγροτών και άλλες αναδυόμενες εκδηλώσεις σε όλη την πόλη. Όλες οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό λειτουργούν σε πλήρη εξέλιξη, επομένως δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως δεν μπορείτε να κάνετε κάποια από τις δραστηριότητες που προτιμάτε. Το φθινόπωρο φέρνει επίσης πολλά φεστιβάλ, όπως: Αυτή είναι σίγουρα η πιο πολυσύχναστη εποχή στο Gatlinburg, αλλά αξίζει τον κόπο αφού δεν μπορείτε να δείτε το όμορφο φύλλωμα καμία άλλη στιγμή.

Η φθηνότερη ώρα για να επισκεφθείτε το Gatlinburg

Ο φθηνότερος χρόνος για να επισκεφθείτε το Gatlinburg είναι κατά τη χειμερινή περίοδο εκτός εποχής (Νοέμβριος-Μάρτιος), όταν υπάρχει η μικρότερη ζήτηση. Δεν είναι όλος ο χειμώνας ομοιόμορφα προσιτός. Οι τιμές αυξάνονται στο Gatlinburg κατά τη διάρκεια μεγάλων εορτών όπως η Ημέρα των Ευχαριστιών, τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, καθώς και κατά τον μήνα Δεκέμβριο. Ωστόσο, εκτός αυτής της περιόδου, θα βρείτε χαμηλότερες τιμές δωματίων σε ξενοδοχεία και άλλες οικονομίες. Τα περισσότερα ξενοδοχεία προσφέρουν εκπτώσεις κατά τη χειμερινή περίοδο εκτός εποχής. Τον Ιανουάριο, μπορείτε να εξοικονομήσετε 20-40% στα περισσότερα δωμάτια του ξενοδοχείου. Ορισμένα μέρη προσφέρουν εκπτώσεις έως και 75% σε σύγκριση με τις τιμές της περιόδου αιχμής. Μπορείτε επίσης να βρείτε εκπτώσεις σε άλλους τύπους καταλυμάτων, όπως καμπίνες στο δάσος. Οι περισσότεροι επισκέπτες στο Gatlinburg οδηγούν στην πόλη. Εάν οδηγείτε το δικό σας αυτοκίνητο, το κόστος θα είναι το ίδιο ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου που επισκέπτεστε. Το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου συνήθως μειώνεται όταν επισκέπτεστε κατά τη διάρκεια της χειμερινής εκτός εποχής. Εάν χρειάζεται να πετάξετε, το πιο κοντινό σημαντικό αεροδρόμιο είναι το Περιφερειακό Αεροδρόμιο του Άσβιλ, το οποίο συνήθως έχει τις φθηνότερες πτήσεις τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο. Ο χειμώνας στο Gatlinburg είναι πραγματικά μια εξαιρετική εποχή για να επισκεφθείτε. Έχει κρύο, με μέσες θερμοκρασίες στις χαμηλές 50 ή τις υψηλές 40 στην πόλη, και πιο κρύο στα βουνά, αλλά δεν κάνει πολύ κρύο. Το κοντινό Ober Mountain  είναι το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο του Τενεσί, ιδανικό για μερικές χειμερινές περιπέτειες. Τα τέλη Νοεμβρίου και ο Δεκέμβριος φέρνουν επίσης εκδηλώσεις με θέμα τις διακοπές στην πόλη, όπως η Χριστουγεννιάτικη παρέλαση Fantasy of Lights .

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε το Gatlinburg

Η λιγότερο πολυάσχολη περίοδος για να επισκεφθείτε το Gatlinburg είναι την άνοιξη. Από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, αποφεύγετε την πολυκοσμία της καλοκαιρινής περιόδου, ενώ ακόμη και οι σκιέρ έχουν πάει σπίτι τους. Η άνοιξη είναι μια από τις λιγότερο πολυάσχολες εποχές στο Gatlinburg, καθώς είναι λίγο μεταβατική περίοδος. Δεν είναι τόσο ζεστό ώστε να μπορείτε να πηδήσετε σε μια τρύπα για κολύμπι, αλλά η σεζόν του σκι στο Όρος Όμπερ έχει επίσης τελειώσει. Επίσης, δεν υπάρχουν τόσες μεγάλες διακοπές όπου οι άνθρωποι έχουν ελεύθερο χρόνο για να ταξιδέψουν. Ο καιρός στο Gatlinburg την άνοιξη είναι λίγο απρόβλεπτος. Η αρχή της σεζόν είναι ακόμα ψυχρή, με τις μέσες ημερήσιες θερμοκρασίες τον Μάρτιο γύρω στους 61 βαθμούς Φαρενάιτ , ενώ τη νύχτα οι θερμοκρασίες είναι σχεδόν μηδενικές. Ζεσταίνει τον Απρίλιο και τον Μάιο, αλλά η βροχή δεν σταματάει - η άνοιξη είναι μια από τις πιο βροχερές εποχές στο Gatlinburg Εάν φέρετε τον κατάλληλο εξοπλισμό για βροχερό καιρό, αυτή είναι ακόμα μια καλή στιγμή για να βγείτε έξω στο Gatlinburg και ίσως να είστε τυχεροί με λίγη ηλιοφάνεια. Τον Απρίλιο και τον Μάιο, οι πλαγιές των Smoky Mountains καλύπτονται με αγριολούλουδα, γεγονός που την καθιστά μια από τις πιο όμορφες στιγμές για πεζοπορία στην περιοχή. Η άνοιξη έχει επίσης το μερίδιο των εκδηλώσεων στο Gatlinburg, κυρίως εκδηλώσεις που γιορτάζουν τη φύση και τα τουρνουά ψαρέματος. Η μεγαλύτερη γιορτή αυτή την εποχή είναι το MayFest,  μια γιορτή της γερμανικής κοινότητας μεταναστών της περιοχής, με βαυαρικά κοστούμια, εκθέσεις λουλουδιών και εορταστικές εκδηλώσεις.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Gatlinburg

Πιστεύουμε ότι η χειρότερη περίοδος για να επισκεφτείτε το Gatlinburg είναι το καλοκαίρι  λόγω της υψηλής υγρασίας και της σχετικά μεγάλης πολυκοσμίας. Οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες του Gatlinburg μπορεί να γίνουν πολύ ζεστές. Οι μέσες υψηλές θερμοκρασίες τον Ιούλιο φτάνουν τους 86 βαθμούς Φαρενάιτ και πολλές μέρες είναι πολύ πιο ζεστές. Δεδομένου ότι το κλίμα είναι επίσης πολύ υγρό, μπορεί να αισθάνεται ακόμα πιο ζεστό από ό, τι λέει στο θερμόμετρο. Το καλοκαίρι στα Smoky Mountains είναι επίσης βροχερό και λαμπερό. Ο Μάιος, ο Ιούνιος και ο Ιούλιος είναι οι πιο βροχεροί μήνες του χρόνου. Από τη μια, αυτό σημαίνει ότι θα δείτε τον περίφημο «καπνό»  που έδωσε το όνομά τους στα βουνά, από την άλλη, δημιουργεί αρκετά άθλιες συνθήκες πεζοπορίας! Το καλοκαίρι είναι η πιο δημοφιλής εποχή για να επισκεφθείτε το Gatlinburg καθώς οι άνθρωποι κατεβαίνουν στα βουνά για να δοκιμάσουν να δροσιστούν. Αναμείνετε γεμάτα δωμάτια ξενοδοχείου και κυκλοφοριακή συμφόρηση πολλών χιλιομέτρων, γιατί η πόλη δεν είναι χτισμένη για τόσους πολλούς επισκέπτες. Ωστόσο, η φύση είναι πραγματικά όμορφη το καλοκαίρι στο Gatlinburg. Τα βουνά είναι καταπράσινα και απαλλαγμένα από χιόνι, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για πεζοπορία. Τα ρυάκια και οι τρύπες ποτίσματος είναι σε πλήρη ισχύ, που σημαίνει ότι μπορείτε να πηδήξετε γρήγορα οπουδήποτε για να δροσιστείτε. Η άγρια ​​ζωή είναι επίσης στα καλύτερά της αυτή την περίοδο. Τον Ιούνιο, μπορείτε να δείτε τη σύγχρονη εμφάνιση πυγολαμπίδων. Το καλοκαίρι φέρνει επίσης πολλές διασκεδαστικές, οικογενειακές εκδηλώσεις στο Gatlinburg. Η τέταρτη Ιουλίου είναι ιδιαίτερα εορταστική, με τη διάσημη παρέλαση του Μεσονυχτίου —καθιστώντας την την πρώτη πόλη της χώρας που γιορτάζει την ανεξαρτησία της κάθε χρόνο. Το γραφικό πνεύμα Americana της πόλης είναι στο αποκορύφωμά του αυτή την περίοδο.

Gatlinburg ανά μήνα: Κλίμα και δραστηριότητες

Ακόμα δεν είστε σίγουροι για την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε το Gatlinburg; Ρίξτε μια ματιά στην περίληψη του καιρού και του κλίματος ανά μήνα παρακάτω:

Ιανουάριος

Ο Ιανουάριος στο Gatlinburg είναι κρύος, με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 28 έως 51°F (-2 έως 11°C). Αυτός ο μήνας είναι ιδανικός για να απολαύσετε χειμερινά σπορ στο Ober Gatlinburg, να εξερευνήσετε το Εθνικό Πάρκο Great Smoky Mountains στη χειμερινή ομορφιά του και να ζήσετε τη ζεστή ατμόσφαιρα των εστιατορίων και των καταστημάτων της πόλης.

Φεβρουάριος

Ο Φεβρουάριος συνεχίζεται με δροσερό καιρό, ιδανικό για ρομαντικές αποδράσεις γύρω από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, επίσκεψη σε εσωτερικά αξιοθέατα όπως το Ripley's Aquarium of the Smokies και απολαμβάνοντας τα γαλήνια χειμερινά μονοπάτια στο εθνικό πάρκο.

Μάρτιος

Καθώς πλησιάζει η άνοιξη, οι θερμοκρασίες στο Gatlinburg κυμαίνονται από 35 έως 60°F (2 έως 16°C). Ο Μάρτιος είναι ιδανικός για πεζοπορία για να δείτε αγριολούλουδα νωρίς την άνοιξη, να εξερευνήσετε την κοινότητα Τεχνών & Χειροτεχνίας του Gatlinburg και να παρακολουθήσετε το Smoky Mountain Wine Fest .

Απρίλιος

Οι θερμοκρασίες της άνοιξης τον Απρίλιο κυμαίνονται από 42 έως 68°F (6 έως 20°C). Είναι η ιδανική στιγμή για να επισκεφθείτε το θεματικό πάρκο Dollywood στο κοντινό Pigeon Forge, να ζήσετε το προσκύνημα του Spring Wildflower και να απολαύσετε το φαγητό σας στην ύπαιθρο στο κέντρο του Gatlinburg.

Ενδέχεται

Ο Μάιος έχει θερμότερες θερμοκρασίες από 49 έως 75°F (9 έως 24°C). Εξερευνήστε τα πολλά μονοπάτια πεζοπορίας στο Smokies, κάντε μια γραφική οδήγηση μέσω του Cades Cove και συμμετάσχετε στο Gatlinburg Beans and Cornbread Festival .

Ιούνιος

Το καλοκαίρι φτάνει με θερμοκρασίες μεταξύ 57 και 83°F (14 έως 28°C). Ο Ιούνιος προσφέρει ευκαιρίες για ράφτινγκ στον ποταμό Pigeon River, απόλαυση οικογενειακής διασκέδασης στο SkyLift Park του Gatlinburg και παρακολούθηση παραστάσεων στο δρόμο Smoky Mountain Tunes & Tales.

Ιούλιος

Ο Ιούλιος διατηρεί θερμές θερμοκρασίες από 62 έως 86°F (17 έως 30°C). Γιορτάστε την Ημέρα της Ανεξαρτησίας με παρελάσεις και πυροτεχνήματα, κάντε μια βουτιά στα ορεινά ρέματα και επισκεφθείτε την Έκθεση Βιοτεχνών του Gatlinburg .

Αύγουστος

Οι θερμοκρασίες τον Αύγουστο κυμαίνονται από 61 έως 85°F (16 έως 29°C). Εξερευνήστε το Εθνικό Πάρκο Great Smoky Mountains σε περιπάτους με οδηγό στη φύση, απολαύστε τα υπαίθρια αξιοθέατα στο θεματικό πάρκο Anakeesta και ζήστε το Φεστιβάλ Smoky Mountains Songwriters.

Σεπτέμβριος

Καθώς αρχίζει το φθινόπωρο, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 55 έως 80°F (13 έως 27°C). Ο Σεπτέμβριος είναι ιδανικός για να δείτε τα χρώματα της αρχής του φθινοπώρου, να εξερευνήσετε την Αγροτική Αγορά του Gatlinburg και να παρακολουθήσετε τη Raft Regatta του ποταμού Gatlinburg .

Οκτώβριος

Ο Οκτώβριος έχει χαμηλότερες θερμοκρασίες από 43 έως 70°F (6 έως 21°C). Απολαύστε το ζωντανό φύλλωμα του φθινοπώρου στο Smokies και εξερευνήστε τους εορτασμούς και τις διακοσμήσεις του Halloween στην πόλη.

Νοέμβριος

Οι φθινοπωρινές θερμοκρασίες τον Νοέμβριο κυμαίνονται από 33 έως 60°F (1 έως 16°C). Αυτός ο μήνας είναι ιδανικός για άνετες διαμονές σε καμπίνα, για να ζήσετε τα χειμερινά μαγικά φώτα του Gatlinburg και να απολαύσετε τις γιορτές της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Δεκέμβριος

Ο χειμώνας φέρνει ψυχρότερες θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 28 έως 49°F (-2 έως 9°C). Ο Δεκέμβριος είναι εορταστικός με χριστουγεννιάτικες γιορτές, ψώνια για χειροποίητα δώρα στην κοινότητα των τεχνών και χειροτεχνίας και απολαμβάνοντας την ατμόσφαιρα των διακοπών στο κέντρο του Gatlinburg.

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν μερικές άλλες δημοφιλείς ερωτήσεις που έχουν κάνει οι άνθρωποι σχετικά με την επίσκεψη στο Gatlinburg:

Ποιος είναι ο καλύτερος μήνας για να πάτε στο Gatlinburg;

Ο καλύτερος μήνας για να πάτε στο Gatlinburg είναι ο Οκτώβριος. Αυτή είναι η περίοδος αιχμής του φυλλώματος στα κοντινά Smoky Mountains και όταν ο καιρός είναι καλύτερος για πεζοπορία.

Πότε είναι εκτός σεζόν στο Gatlinburg;

Ο χειμώνας (Νοέμβριος-αρχές Μαρτίου) είναι εκτός εποχής στο Gatlinburg. Εξακολουθεί να είναι μια υπέροχη εποχή για να απολαύσετε τη ζεστή αίσθηση της μικρής πόλης ή να χτυπήσετε τις πίστες του σκι, αλλά υπάρχουν λιγότεροι επισκέπτες από ό,τι όλο το χρόνο.

Ποιος είναι ο καλύτερος μήνας για να επισκεφθείτε τα Smoky Mountains;

Ο καλύτερος μήνας για να επισκεφθείτε τα Smoky Mountains είναι ο Οκτώβριος για το φύλλωμα του φθινοπώρου. Ο Ιούλιος είναι επίσης ένας εξαιρετικός μήνας για να επισκεφθείτε, καθώς ο καιρός είναι αρκετά ζεστός για να κολυμπήσετε σε τρύπες για κολύμπι στο βουνό.

Ποια εποχή του χρόνου είναι το Gatlinburg η φθηνότερη;

Το Gatlinburg είναι το φθηνότερο από τα τέλη του χειμώνα έως τις αρχές της άνοιξης (Ιανουάριος-Μάρτιος). Δεδομένου ότι η ζήτηση επισκεπτών είναι χαμηλότερη, μπορείτε να έχετε καλές προσφορές στα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Πόσες μέρες είναι αρκετές για το Gatlinburg;

Θα πρέπει να περάσετε τουλάχιστον τρεις ημέρες στο Gatlinburg. Θέλετε να έχετε αρκετό χρόνο για να επισκεφθείτε τα κοντινά βουνά και να εξερευνήσετε τη γοητεία της ίδιας της πόλης.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη ώρα για να επισκεφτείτε το Gatlinburg;

Το Gatlinburg έχει τέσσερις ξεχωριστές εποχές, όλες από τις οποίες έχουν τη δική τους γοητεία. Το φθινόπωρο είναι η πιο δημοφιλής εποχή για να επισκεφθείτε με βάσιμους λόγους, καθώς οι επιδείξεις φυλλώματος του φθινοπώρου είναι θεαματικές. Ο χειμώνας φέρνει χιονισμένες πλαγιές και μεγάλες προσφορές, ενώ η άνοιξη έχει αγριολούλουδα και λιγότερα πλήθη. Το καλοκαίρι είναι ζεστό και υγρό, αλλά έχει ευκαιρίες για κολύμπι και πολλά φεστιβάλ. Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και χωρίς κακή στιγμή για να επισκεφθείτε, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει το Gatlinburg. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!
Διαβάστε επίσης

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη