📅 Οι Απόλυτες Καλύτερες Εποχές για να Επισκεφτείτε τη Λίμνη του Κρατήρα το 2024 (Για όλους τους ταξιδιώτες)


Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τη λίμνη Κρατερ;
Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη λίμνη του Κράτερ είναι από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, όταν ο καιρός είναι ζεστός και όλα τα μονοπάτια και οι εγκαταστάσεις είναι ανοιχτά. Βρίσκεται σε υψηλό υψόμετρο, το πάρκο βιώνει σκληρούς χειμώνες, καθιστώντας το καλοκαίρι τη μοναδική εποχή για πλήρη πρόσβαση και δραστηριότητες όπως πεζοπορία και γραφικές διαδρομές. Ωστόσο, ενώ είναι μια εξαιρετική εποχή για να το επισκεφθείτε, περιμένετε το καλοκαίρι να είναι γεμάτο, καθώς είναι η μόνη εποχή που το πάρκο είναι πλήρως λειτουργικό.
Η λίμνη Crater στο Όρεγκον είναι ένα από τα παλαιότερα εθνικά πάρκα στις Ηνωμένες Πολιτείες και ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφτείτε για τους λάτρεις της φύσης. Τα ήρεμα νερά της λίμνης του Κράτερ κρύβουν ένα βίαιο γεωλογικό παρελθόν - η λίμνη σχηματίστηκε μετά τη βίαιη έκρηξη του όρους Mazama που κατέρρευσε την κορυφή του βουνού. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τα νερά της βαθύτερης λίμνης στη Βόρεια Αμερική, οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν μοναδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς και βράχους. Από πεζοπορία έως σκι αντοχής, μπορείτε να κάνετε μια σειρά από υπαίθριες δραστηριότητες στη λίμνη Crater. Θέλετε ο καιρός να είναι καλός και η ορατότητα να είναι παρθένα όταν κατευθυνθείτε προς τη λίμνη του Κρατέρου, γι' αυτό είναι τόσο σημαντικό να επιλέξετε την κατάλληλη στιγμή για να το επισκεφθείτε. Θα σας δείξουμε αυτό και περισσότερα παρακάτω. ας γίνουμε ο οδηγός σας!

Συνολικά, η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη λίμνη Crater

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη λίμνη του Κράτερ είναι το καλοκαίρι, από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, όταν έχετε ένα σύντομο χρονικό διάστημα όταν ο καιρός είναι ζεστός και ευχάριστος για πεζοπορία. Ακόμη και το επίσημο τουριστικό συμβούλιο του Όρεγκον  συνιστά να επισκεφθείτε τη λίμνη Crater το καλοκαίρι. Η λίμνη Crater βρίσκεται σε πολύ υψηλό υψόμετρο. Το χείλος της λίμνης είναι στα 7.000-8.000 πόδια , ενώ το υψηλότερο σημείο, το όρος Scott, φτάνει τα 8.929 πόδια. Το υψηλό υψόμετρο σημαίνει ότι οι καιρικές συνθήκες μπορεί να γίνουν ακραίες. Ο χειμώνας διαρκεί από τον Νοέμβριο έως τις αρχές Μαΐου, με χαμηλές θερμοκρασίες και άφθονο χιόνι. Το χιόνι δεν ξεπαγώνει πλήρως μέχρι τον Ιούλιο! Τα καλοκαίρια είναι σύντομα, αλλά ζεστά. Οι μέσες υψηλές θερμοκρασίες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι περίπου  69 βαθμοί Φαρενάιτ , ένα ευπρόσδεκτο διάλειμμα από το παγωμένο κρύο που καλύπτει το εθνικό πάρκο για τον υπόλοιπο χρόνο. Το τοπίο είναι ένδοξο σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα. Η έλλειψη χιονιού σας επιτρέπει να δείτε την ομορφιά των φαραγγιών και των δασών που περιβάλλουν τη λίμνη. Δεδομένου ότι ο καιρός είναι τόσο σκληρός, τα αγριολούλουδα δεν ανθίζουν μέχρι το καλοκαίρι. Επισκεφτείτε τον Ιούλιο και θα δείτε ακόμα μερικές υπέροχες ανθίσεις. Ο καιρός το καλοκαίρι είναι πολύ καλύτερος για υπαίθριες περιπέτειες, όπως:
  • Γραφικά οδικά ταξίδια
  • Πεζοπορία
  • Κατασκήνωση
  • Αλιεία
  • Πτηνολογικά
Το καλοκαίρι είναι το μόνο παράθυρο του χρόνου που είναι σίγουρο ότι θα βρείτε όλα τα μονοπάτια και τα μονοπάτια βατά. Το πιο δημοφιλές πράγμα που μπορείτε να κάνετε στη λίμνη Crater είναι να πάτε στο γραφικό Rim Drive , ο καλύτερος τρόπος για να δείτε τη λίμνη. Ωστόσο, η διαδρομή είναι κλειστή το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου λόγω χιονιού, από τον Νοέμβριο έως τον Μάιο. Το καλοκαίρι είναι η μόνη φορά που μπορείτε να ολοκληρώσετε ολόκληρο το κύκλωμα. Το καλοκαίρι είναι επίσης όταν οι εγκαταστάσεις του πάρκου είναι πλήρως ανοιχτές. Όλες οι επιλογές διαμονής και τα περίπτερα με φαγητό θα είναι ανοιχτά, όπως και το Rim Visitor Center , το οποίο είναι ανοιχτό μόνο το καλοκαίρι. Οι περισσότεροι προγραμματισμοί ranger πραγματοποιούνται μόνο από τα τέλη Ιουνίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου . Παρακολουθήστε δραστηριότητες μικρού δασοφύλακα για παιδιά, ομιλίες και προγράμματα νυχτερινού ουρανού. Εκδρομές με σκάφος και τρόλεϊ  είναι επίσης διαθέσιμες μόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Δεδομένου ότι υπάρχει ένα τόσο στενό παράθυρο όταν το πάρκο είναι πλήρως ανοιχτό, μπορείτε να περιμένετε πολλά πλήθη το καλοκαίρι. Απλά να είστε προετοιμασμένοι για να υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι τριγύρω.

Η φθηνότερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη λίμνη Crater

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε τη λίμνη Crater είναι στα τέλη της άνοιξης ή στις αρχές του φθινοπώρου, όταν υπάρχει ελαφρώς μικρότερη ζήτηση από τους επισκέπτες. Μπορείτε επίσης να βρείτε καλές προσφορές στο ταξίδι σας το χειμώνα. Δεν υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές διαμονής γύρω από τη λίμνη Crater ή στο ίδιο το πάρκο. Το μόνο ξενοδοχείο είναι το Crater Lake Lodge, το οποίο είναι ανοιχτό μόνο από τα μέσα Μαΐου έως τα μέσα Οκτωβρίου . Τα δωμάτια έχουν ελαφρά έκπτωση τον Μάιο-Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, όταν υπάρχουν λιγότεροι άνθρωποι τριγύρω. Μια άλλη επιλογή είναι να μείνετε σε μια από τις κοντινές πόλεις. Τα ξενοδοχεία στην κοντινή κομητεία Klamath τείνουν να έχουν εκπτώσεις περίπου 20% σε σύγκριση με τις τιμές της περιόδου αιχμής. Οι τιμές αυξάνονται και πάλι ελαφρώς το χειμώνα καθώς τα ξενοδοχεία προσελκύουν τους σκιέρ. Το να φτάσετε στη λίμνη Crater κοστίζει λιγότερο κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής για το Όρεγκον. Δεν υπάρχει δημόσια συγκοινωνία, επομένως θα πρέπει είτε να οδηγήσετε το δικό σας αυτοκίνητο είτε να το νοικιάσετε. Οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων είναι λιγότερο ακριβές στις αρχές της άνοιξης, που είναι εκτός εποχής του Όρεγκον. Εάν πρέπει να πετάξετε στο Πόρτλαντ πριν κατευθυνθείτε προς τη λίμνη Crater, ο Απρίλιος, ο Μάιος και ο Οκτώβριος προσφέρουν γενικά καλές προσφορές, όπως και ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος. Ωστόσο, το κόστος επίσκεψης στη λίμνη Crater δεν ποικίλλει τόσο πολύ ανάλογα με την εποχή. Τα τέλη εισόδου είναι τα ίδια όλο το χρόνο. Δεδομένου ότι υπάρχουν λιγότερες επιλογές διαμονής, οι τιμές δεν επηρεάζονται τόσο από τη ζήτηση. Η επίσκεψη κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής είναι μια καλή ιδέα εάν θέλετε να αποφύγετε τα πλήθη, αλλά όχι τόσο εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα.

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε τη λίμνη Crate

Ο λιγότερο πολυάσχολος χρόνος για να επισκεφθείτε τη λίμνη Crater είναι κατά τη χειμερινή περίοδο εκτός εποχής, από τα τέλη Οκτωβρίου έως τις αρχές Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα περισσότερα κέντρα επισκεπτών, οι επιλογές διαμονής και οι πωλητές τροφίμων είναι κλειστά. Το Rim Drive είναι αδιάβατο λόγω του χιονιού, όπως και τα περισσότερα μονοπάτια πεζοπορίας. Αυτό κρατά τους περισσότερους τουρίστες μακριά. Η επίσκεψη το χειμώνα απαιτεί λίγο περισσότερη προετοιμασία αλλά σας επιτρέπει να δείτε μια εντελώς διαφορετική εκδοχή του πάρκου. Το τοπίο όταν η λίμνη Crater καλύπτεται από χιόνι είναι πανέμορφο και χωρίς κόσμο σε σύγκριση με τα πλήθη του καλοκαιριού. Αντί για πεζοπορία, μπορείτε να εξερευνήσετε το εθνικό πάρκο με διαφορετικό τρόπο. Οι χειμερινές δραστηριότητες περιλαμβάνουν σκι, χιονοπέδιλα (μερικές φορές σε ξεναγήσεις από δασοφύλακες) και snowmobiling. Επιπλέον, μπορείτε να φτιάξετε χιονάνθρωπους και να απολαύσετε το καταπληκτικό χιονισμένο τοπίο. Εάν θέλετε να απολαύσετε λιγότερα πλήθη, αλλά εξακολουθείτε να έχετε πιο ζεστό καιρό, ο Σεπτέμβριος είναι ένας καλός μήνας για επίσκεψη. Ο καιρός είναι πιο δροσερός από ό,τι στην αιχμή του καλοκαιριού, αλλά δεν έχει χιόνι ακόμα. Μπορείτε να απολαύσετε πεζοπορία και να απολαύσετε τη γραφική θέα πριν πέσει το πρώτο χιόνι της σεζόν. Ο Σεπτέμβριος είναι ο καλύτερος μήνας του χρόνου για τους ποδηλάτες χάρη στο Ride the Rim,  μέρες που το γραφικό Rim Drive είναι κλειστό για αυτοκίνητα.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφτείτε τη λίμνη Crater

Η χειρότερη περίοδος για να επισκεφτείτε τη λίμνη Κρατερ είναι τον Μάιο ή τον Ιούνιο, που είναι μια δυσάρεστη μεταβατική περίοδος για τον καιρό της περιοχής. Ο Μάιος και ο Ιούνιος σηματοδοτούν την αρχή του καλοκαιριού στο υπόλοιπο Όρεγκον, αλλά στη λίμνη Crater πολλές μέρες εξακολουθούν να αισθάνονται χειμώνας. Υπάρχουν χιονοθύελλες μέχρι τον Μάιο, ακολουθούμενες από μέρες που είναι ευχάριστα ηλιόλουστες. Μπορεί να είναι δύσκολο να προετοιμαστείτε για τον καιρό που μπορείτε να περιμένετε. Δεδομένου ότι το χιόνι αρχίζει να λιώνει, δεν μπορείτε να περιμένετε αξιόπιστα να κάνετε σκι ή να απολαύσετε άλλες περιπετειώδεις χειμερινές δραστηριότητες. Ωστόσο, το χιόνι δεν έχει λιώσει αρκετά για να απελευθερώσει μονοπάτια πεζοπορίας ή ακόμα και το Rim Drive, οπότε δεν μπορείτε να απολαύσετε ούτε τις καλοκαιρινές δραστηριότητες. Είναι μια μεταβατική περίοδος για τον καιρό, αλλά και για το ίδιο το πάρκο. Οι Rangers σταματούν να προσφέρουν καθοδηγούμενους περιπάτους με χιονοπέδιλα στα μέσα Απριλίου, αλλά ο άλλος προγραμματισμός των ranger ξεκινά μόνο στα τέλη Ιουνίου. Τούτου λεχθέντος, ο Μάιος και ο Ιούνιος είναι μια καλή περίοδος για να επισκεφθείτε αν θέλετε να μείνετε εντελώς μόνοι στο πάρκο, καθώς ο χειμώνας συνήθως φέρνει μερικούς σκιέρ. Οι επιλογές διαμονής αρχίζουν να ανοίγουν στα μέσα Μαΐου, επομένως είναι δυνατή η διανυκτέρευση ξανά.

Λίμνη κρατήρα ανά μήνα: Κλίμα και δραστηριότητες

Εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι για την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε τη λίμνη Crater Lake; Ρίξτε μια ματιά στην περίληψη του καιρού και του κλίματος ανά μήνα παρακάτω:

Ιανουάριος

Ο Ιανουάριος στη λίμνη Κράτερ είναι κρύος και χιονισμένος, με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 14 έως 31°F (-10 έως -1°C). Αυτός ο μήνας είναι ιδανικός για χιονοπέδιλα και σκι αντοχής, για να απολαύσετε περιπάτους με χιονοπέδιλα υπό την ηγεσία του δασοφύλακα και να ζήσετε τη γαλήνια χειμωνιάτικη ομορφιά του πάρκου.

Φεβρουάριος

Ο Φεβρουάριος συνεχίζεται με κρύο καιρό, ιδανικό για χειμερινή φωτογραφία, αποτυπώνοντας την αντίθεση της καταγάλανης λίμνης με το χιόνι, εξερευνώντας το πάρκο με snowmobiles κατά μήκος καθορισμένων διαδρομών και απολαμβάνοντας την ηρεμία της χειμερινής περιόδου.

Μάρτιος

Καθώς πλησιάζει η άνοιξη, οι θερμοκρασίες στη λίμνη Κράτερ κυμαίνονται από 19 έως 39°F (-7 έως 4°C). Ο Μάρτιος είναι εξαιρετικός για να πιάσετε τις τελευταίες χειμερινές δραστηριότητες, να παρατηρήσετε την αρχή της απόψυξης και να επισκεφθείτε το Steel Visitor Center για εκπαιδευτικά εκθέματα.

Απρίλιος

Οι ανοιξιάτικες θερμοκρασίες τον Απρίλιο κυμαίνονται από 24 έως 44°F (-4 έως 7°C). Είναι η ιδανική στιγμή για γραφικές διαδρομές, καθώς οι δρόμοι αρχίζουν να ανοίγουν, παρακολουθώντας το λιώσιμο του χιονιού να δημιουργεί όμορφους καταρράκτες και εξερευνώντας το Rim Village.

Ενδέχεται

Ο Μάιος έχει θερμότερες θερμοκρασίες από 32 έως 57°F (0 έως 14°C). Εξερευνήστε τα μονοπάτια πεζοπορίας καθώς γίνονται προσβάσιμα, απολαύστε τις ζωηρές ανθοφορίες των αγριολούλουδων και ζήστε την εμπειρία της ποικιλόμορφης ζωής των πουλιών του πάρκου καθώς επιστρέφουν αποδημητικά είδη.

Ιούνιος

Το καλοκαίρι φτάνει με θερμοκρασίες μεταξύ 40 και 69°F (4 έως 21°C). Ο Ιούνιος προσφέρει ευκαιρίες για ψάρεμα στη λίμνη, μονοπάτια πεζοπορίας όπως το Cleetwood Cove για πρόσβαση στην ακτή της λίμνης και για να απολαύσετε την εκπληκτική θέα από το Rim Drive.

Ιούλιος

Ο Ιούλιος διατηρεί θερμές θερμοκρασίες από 48 έως 77°F (9 έως 25°C). Είναι ένας δημοφιλής μήνας για περιηγήσεις με σκάφος στη λίμνη του Κρατέρου, για παρατήρηση αστεριών κατά τις καθαρές νύχτες του καλοκαιριού και για παρακολούθηση ομιλιών και περιπάτους υπό την ηγεσία των δασοφυλάκων.

Αύγουστος

Οι θερμοκρασίες τον Αύγουστο κυμαίνονται από 48 έως 78°F (9 έως 26°C). Επισκεφθείτε το ιστορικό Crater Lake Lodge, απολαύστε το κολύμπι σε καθορισμένες περιοχές της λίμνης και εξερευνήστε το Pinnacles Overlook για μοναδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς.

Σεπτέμβριος

Καθώς το φθινόπωρο ξεκινά τον Σεπτέμβριο, οι θερμοκρασίες της λίμνης του Κράτερ κυμαίνονται από 40 έως 70°F (4 έως 21°C). Αυτή η εποχή είναι ιδανική για να απολαύσετε τα χρώματα του φθινοπώρου, να κάνετε πεζοπορία στα πολλά μονοπάτια του πάρκου με λιγότερα πλήθη και να συμμετάσχετε στις ετήσιες ημέρες Ride the Rim για ποδηλάτες .

Οκτώβριος

Ο Οκτώβριος έχει χαμηλότερες θερμοκρασίες από 31 έως 59°F (-1 έως 15°C). Απολαύστε την ήρεμη ατμόσφαιρα του πάρκου, εξερευνήστε το Κέντρο Επισκεπτών του Rim Village και ζήστε τις πρώτες χιονοπτώσεις της σεζόν.

Νοέμβριος

Οι φθινοπωρινές θερμοκρασίες τον Νοέμβριο κυμαίνονται από 22 έως 44°F (-6 έως 7°C). Αυτός ο μήνας είναι ιδανικός για ήσυχες επισκέψεις στο πάρκο, για να απολαύσετε το πρώιμο χειμωνιάτικο τοπίο και να εντοπίσετε την άγρια ​​ζωή που προετοιμάζεται για το χειμώνα.

Δεκέμβριος

Ο χειμώνας φέρνει ψυχρότερες θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 16 έως 35°F (-9 έως 2°C). Ο Δεκέμβριος προσφέρει μια γαλήνια εμπειρία στη χειμερινή χώρα των θαυμάτων του πάρκου, ευκαιρίες για χειμερινή φωτογραφία και περιπάτους με χιονοπέδιλα από δασοφύλακες σε ένα γαλήνιο και χιονισμένο τοπίο.

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν μερικές κοινές ερωτήσεις που έχουν κάνει οι άνθρωποι σχετικά με την επίσκεψη στη λίμνη Crater.

Πότε είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τη λίμνη Κρατερ;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη λίμνη του Κράτερ είναι από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο. Αυτοί είναι οι μόνοι μήνες που οι περισσότεροι δρόμοι και μονοπάτια είναι βατοί από το χιόνι.

Πόσες μέρες χρειάζεστε στη λίμνη Κρατερ;

Μπορείτε να δείτε τα κυριότερα σημεία της λίμνης του κρατήρα σε μία μόνο μέρα. Οι παθιασμένοι πεζοπόροι θα θέλουν να μείνουν για δύο ημέρες για να γνωρίσουν μερικά από τα μονοπάτια.

Σε ποιους μήνες ανοίγει το Crater Lake;

Η λίμνη του κρατήρα είναι ανοιχτή για όλο το χρόνο. Ωστόσο, ορισμένα κέντρα επισκεπτών, καταλύματα και εστιατόρια είναι ανοιχτά μόνο από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο.

Αξίζει το Crater Lake μια ημερήσια εκδρομή;

Η λίμνη Crater αξίζει μια ημερήσια εκδρομή γιατί είναι ένα από τα φυσικά θαύματα της Βόρειας Αμερικής. Ωστόσο, έχετε κατά νου ότι είναι πολύ μακριά από τις περισσότερες μεγάλες πόλεις για να είναι ένα άνετο ημερήσιο ταξίδι.

Είναι εντάξει να κολυμπήσετε στη λίμνη Κρατερ;

Ναι, είναι εντάξει να κολυμπήσετε στη λίμνη Crater. Ωστόσο, μπορείτε να το κάνετε μόνο από ορισμένες παραλίες και κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων εποχών. Ορισμένα σημεία είναι πολύ βαθιά για ασφαλή κολύμβηση.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη λίμνη του Κρατέρου;

Η λίμνη Crater βρίσκεται στα καλύτερά της από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, όταν διάσημα αξιοθέατα όπως το Rim Drive είναι προσβάσιμα μετά το λιώσιμο του χιονιού. Ωστόσο, αν θέλετε να κάνετε σκι ή να δείτε τη λίμνη καλυμμένη με χιόνι, επισκεφθείτε το κατά τη διάρκεια του μακρύ χειμώνα. Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και πολλές καταπληκτικές στιγμές για να επισκεφτείτε, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει η λίμνη Crater Lake. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!
Διαβάστε επίσης

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη