H καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Δανία

H καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Δανία
Η Δανία είναι ένας εξαιρετικός ευρωπαϊκός προορισμός για τους λάτρεις του design και της εκλεπτυσμένης κουλτούρας. Η Σκανδιναβική χώρα είναι ένα από τα παγκόσμια κέντρα πολιτισμού.

Οι περισσότεροι άνθρωποι συρρέουν στη Δανία για την πρωτεύουσά της, την Κοπεγχάγη. Η Κοπεγχάγη έχει διάσημα ορόσημα όπως οι κήποι Tivoli και το άγαλμα της Μικρής Γοργόνας, καθώς και μια από τις καλύτερες σκηνές τέχνης, σχεδιασμού και εστιατορίων στον κόσμο.

Έξω από την πρωτεύουσα, οι επισκέπτες μπορούν να πάνε στη σχεδιαστική πρωτεύουσα Aarhus ή να επισκεφτούν ορισμένες από τις παράκτιες περιοχές για ερημικά, αιολικά νησιά με αξέχαστη θέα. Η χώρα έχει πολλά να προσφέρει, αλλά χάρη στη βόρεια τοποθεσία της, οι εποχές της ποικίλλουν άγρια.

Ανάλογα με το πότε θα πάτε μέσα στη χρονιά, θα έχετε μια πολύ διαφορετική εμπειρία. Αυτός ο ταξιδιωτικός οδηγός μπορεί να σας βοηθήσει να προγραμματίσετε το ταξίδι σας στη Δανία και να καταλάβετε πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να το επισκεφτείτε!


Έχεις βρει αεροπορικά εισιτηρια; Δες και στο TicketsWe


Διαβάστε επίσης:Είναι ασφαλές για επίσκεψη στη Δανία;

Ξενοδοχεια στην Δανiα με το booking


Συνολικά, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Δανία



Το τρίτο παλαιότερο λούνα παρκ στον κόσμο, οι Κήποι Tivoli, απεικονίζονται το καλοκαίρι, η συνολική καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Δανία, με τον υπέροχο γαλάζιο ουρανό από πάνω


ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ, ΔΑΝΙΑ- 18 ΜΑΪΟΥ 2023: Το Tivoli Gardens είναι το διάσημο και μαγικό θεματικό πάρκο της Κοπεγχάγης, που βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά της πόλης. Είναι το τρίτο παλαιότερο σε λειτουργία λούνα παρκ στον κόσμο/Suratwadee Rattanajarupak/Shutterstock



Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Δανία είναι το καλοκαίρι, όταν ο καιρός είναι ζεστός και οι μέρες είναι μεγάλες, ιδανικές για εξερεύνηση. Ο καλύτερος καλοκαιρινός μήνας είναι ο Ιούνιος, ο οποίος έχει τα λιγότερα πλήθη.

Το καλοκαίρι είναι η πιο ζεστή εποχή στη Δανία. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, το μέση υψηλή θερμοκρασία είναι 21 βαθμοί Κελσίου, ή περίπου 70 βαθμοί Φαρενάιτ. Ο Ιούνιος είναι ελαφρώς πιο δροσερός, στους 66 βαθμούς Φαρενάιτ (19 βαθμούς Κελσίου). Οι υψηλές θερμοκρασίες συνεχίζονται μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το καλοκαίρι και το φθινόπωρο είναι οι πιο βροχερές εποχές στη Δανία, αλλά βρέχει αρκετά ομοιόμορφα όλο το χρόνο στη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που πηγαίνετε, έχετε πολλές πιθανότητες να σας πιάσει η βροχή, αλλά και να απολαύσετε ηλιόλουστες μέρες.

Η Δανία απολαμβάνει πολύ πιο εύκρατο κλίμα από άλλες σκανδιναβικές χώρες χάρη στη θέση της κατά μήκος της διαδρομής του Ρεύματος του Κόλπου.

Οι χειμώνες είναι κρύοι, αλλά όχι πολύ κρύοι, και τα καλοκαίρια είναι ζεστά αλλά όχι υπερβολικά ζεστά. Ειδικά στις παραθαλάσσιες περιοχές, ο καιρός είναι πάντα εύκρατος, αν και οι άνεμοι δυναμώνουν, ειδικά το χειμώνα.

Η χώρα ζωντανεύει το καλοκαίρι καθώς οι Δανοί εκμεταλλεύονται τις μεγαλύτερες μέρες και τις καλύτερες θερμοκρασίες. Οι εποχιακές υποδομές, όπως τα πλοία για κοντινά νησιά, ξεκινούν συνήθως από τα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου, καθιστώντας το καλοκαίρι την ευκολότερη περίοδο για να επισκεφθείτε τη χώρα από υλικοτεχνική άποψη.

Το καλοκαίρι είναι επίσης η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Κοπεγχάγη, την πρωτεύουσα της Δανίας και κύριο προορισμό για τους τουρίστες. Τα πεζοδρόμια της πόλης είναι γεμάτα με βεράντες για καφετέριες, και οι άνθρωποι κάνουν βόλτες μέχρι τη νύχτα για να επωφεληθούν από τις μεγάλες καλοκαιρινές μέρες (ο ήλιος δύει μόνο για λίγες ώρες).

Πολλά από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Κοπεγχάγης έχουν περισσότερες ώρες το καλοκαίρι για να φιλοξενήσουν τις μεγαλύτερες μέρες και ακόμη και να διοργανώσουν ειδικές εκδηλώσεις. Μερικά από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Δανίας είναι ανοιχτά μόνο το καλοκαίρι.

ο Κήποι Tivoli, το διάσημο λούνα παρκ της πόλης, είναι ανοιχτό μόνο το καλοκαίρι, το Halloween και τα Χριστούγεννα, οπότε αν θέλετε να το δείτε, η καλύτερη εποχή για να το επισκεφτείτε είναι όταν ο καιρός είναι πιο ζεστός! Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μπορείτε επίσης να απολαύσετε μια εβδομαδιαία σειρά συναυλιών και πυροτεχνήματα στο πάρκο.

Ξενοδοχεια στην Δανiα με το booking


Η φθηνότερη ώρα για να επισκεφθείτε τη Δανία




Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε τη Δανία είναι ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος, όταν η χειμερινή κούραση διώχνει πολλούς πιθανούς επισκέπτες και οι τιμές πέφτουν.

Μέχρι τον Φεβρουάριο, η βιασύνη των διακοπών σβήνει και δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί τουρίστες στη Δανία, ακόμη και στην πρωτεύουσα Κοπεγχάγη, η οποία λειτουργεί ως τουριστικός προορισμός όλο το χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν εκπτώσεις σε επισκέπτες που καταλήγουν να ταξιδεύουν εκτός εποχής.

Εάν πετάτε για Δανία, η λιγότερο ακριβή περίοδος για να πετάξετε είναι στα τέλη Ιανουαρίου και στις αρχές Φεβρουαρίου. Μετά το τέλος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι αερομεταφορείς εισέρχονται σε μια περίοδο ηρεμίας όταν οι άνθρωποι ταξιδεύουν λιγότερο, επομένως προσφέρουν και εκπτώσεις.

Ο Ιανουάριος βλέπει επίσης οικονομίες σε απροσδόκητα μέρη. Πολλά καταστήματα στην Κοπεγχάγη έχουν εκπτώσεις μετά τις διακοπές, οπότε αν θέλετε να πάτε για ψώνια, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή.

Εάν επισκέπτεστε την Κοπεγχάγη, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το ημερολόγιο εκδηλώσεων εκ των προτέρων. Οι χειμερινές εκδηλώσεις όπως η Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης μπορούν να αυξήσουν ελαφρώς τις τιμές, αν και όχι τόσο πολύ όσο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής υψηλής περιόδου.

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα αλλά θέλετε ακόμα πιο ζεστό καιρό, τότε η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για να το επισκεφτείτε. Η άνοιξη στη Δανία είναι όμορφη καθώς ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει, αλλά τα πλήθη δεν είναι ακόμα εδώ, επομένως οι τιμές δεν είναι τόσο υψηλές όσο το καλοκαίρι.


Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε τη Δανία



Φθινόπωρο στην Κοπεγχάγη, μια από τις λιγότερο πολυάσχολες περιόδους για να επισκεφθείτε τη Δανία, απεικονίζεται με λίγους ανθρώπους γύρω από το σιντριβάνι του πελαργού στην Πλατεία Amager, απεικονίζεται ως οδηγός για την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Δανία


Andrij Vatsyk/Shutterstock



Ο λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε τη Δανία είναι ο χειμώνας μετά το τέλος των διακοπών. Από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Μαρτίου, υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι τριγύρω.

Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να κάνετε υπαίθριες δραστηριότητες, αλλά θέλετε να αποφύγετε τα πλήθη, τότε ο ψυχρός χειμώνας μπορεί να μην είναι η καλύτερη στιγμή για να το επισκεφτείτε. Είτε νωρίς την άνοιξη είτε αργά το φθινόπωρο θα ήταν πολύ καλό για να αποφύγετε την πολυκοσμία στην υψηλή περίοδο, αλλά να απολαύσετε τον καλό καιρό για ποδηλασία και πεζοπορία.

Ακόμη και κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου, η Δανία δεν έχει πολύ κόσμο (ειδικά εκτός Κοπεγχάγης). Οι Δανοί εκτιμούν τον χώρο τους, οπότε δεν θα βρείτε κανέναν να αναπνέει από το λαιμό σας ακόμη και στη μέση του καλοκαιριού.


Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Δανία



Πολύ κρύα μέρα στα μέσα Δεκεμβρίου, μια από τις χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε τη Δανία, με άτομα με παλτό να κατεβαίνουν στην οδό Stroget


ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 Ο κόσμος συνωστίζεται στην οδό Stroget στις 31 Δεκεμβρίου 2013 στην Κοπεγχάγη/Devteev/Shutterstock



Η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε τη Δανία είναι το χειμώνα, όταν ο καιρός καθιστά πολύ δύσκολο να ολοκληρώσετε οποιαδήποτε εξερεύνηση. Οι χειμώνες της Δανίας δεν είναι πολύ κρύοι, ούτε τόσο κρύοι όσο στη Σουηδία ή τη Νορβηγία.

Ωστόσο, είναι πολύ γκρίζα και συννεφιασμένα και έχουν μόνο περίπου έξι ώρες φωτός την ημέρα. Αυτές είναι ελάχιστα βέλτιστες συνθήκες για εξερεύνηση, καθώς δεν μπορείτε να κάνετε ποδήλατο ή πεζοπορία (το κολύμπι είναι ακόμη πιο εκτός θέματος).

Πολλά αξιοθέατα, όπως οι κήποι Tivoli, ακόμη και ορισμένες γραμμές δημόσιας συγκοινωνίας κλείνουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ίσως είναι πιο δύσκολο να φτάσετε σε πιο απομακρυσμένα μέρη της χώρας.

Ωστόσο, ο χειμώνας στη Δανία είναι μια καλή περίοδος για να επισκεφθείτε μια από τις πόλεις, ειδικά την Κοπεγχάγη. Μείνετε μέσα και απολαύστε το διάσημο Δανέζικο hyggeμια τοπική μορφή θαλπωρής.

Ξενοδοχεια στην Δανiα με το booking


Δανία ανά μήνα: Κλίμα και δραστηριότητες



Άνετα και γραφικά κίτρινα σπίτια στο Ribe της Δανίας, που απεικονίζονται το καλοκαίρι, η καλύτερη εποχή για επίσκεψη, με γαλάζιο ουρανό


Elenarts/Shutterstock



Δεν είστε σίγουροι για την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε τη Δανία; Ρίξτε μια ματιά στην περίληψη του καιρού και του κλίματος ανά μήνα παρακάτω:


Ιανουάριος


Οι θερμοκρασίες του χειμώνα στη Δανία κυμαίνονται από -2 έως 4°C (28-39°F). Ο Ιανουάριος είναι μια ιδανική εποχή για χειμερινά σπορ σε μέρη όπως το Rold Forest, για να εξερευνήσετε τα μουσεία της Κοπεγχάγης και να ζήσετε τη ζεστή ατμόσφαιρα hygge.


Φεβρουάριος


Όπως και τον Ιανουάριο, ο Φεβρουάριος διατηρεί δροσερές θερμοκρασίες μεταξύ -1 και 4°C (30-39°F). Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν χειμερινά φεστιβάλ, να εξερευνήσουν τους κήπους Tivoli στην Κοπεγχάγη και να γνωρίσουν τους παραδοσιακούς εορτασμούς του καρναβαλιού Fastelavn.


Μάρτιος


Καθώς ξεκινά η άνοιξη στη Δανία, οι θερμοκρασίες τον Μάρτιο κυμαίνονται από 1 έως 7°C (34-45°F). Ο Μάρτιος είναι ιδανικός για να εξερευνήσετε την ιστορική πόλη του Aarhus, να επισκεφθείτε το εμβληματικό άγαλμα της Μικρής Γοργόνας στην Κοπεγχάγη και να απολαύσετε το εκκολαπτόμενο ανοιξιάτικο τοπίο.


Απρίλιος


Οι ανοιξιάτικες θερμοκρασίες στη Δανία κυμαίνονται από 4 έως 11°C (39-52°F). Είναι η ιδανική στιγμή για να απολαύσετε τα άνθη της κερασιάς στο νεκροταφείο Bispebjerg, να εξερευνήσετε το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Λουιζιάνα και να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις του Πάσχα.


Ενδέχεται


Ο Μάιος έχει θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 8 έως 16°C (46-61°F). Είναι ένας υπέροχος μήνας για να εξερευνήσετε τις παραλίες του Skagen, να παρακολουθήσετε το Καρναβάλι του Aalborg και να απολαύσετε υπαίθριες δραστηριότητες στους κήπους Tivoli.


Ιούνιος


Τον Ιούνιο, το καλοκαίρι φτάνει στη Δανία με θερμοκρασίες μεταξύ 12 και 20°C (54-68°F). Ο Ιούνιος προσφέρει ευκαιρίες για ποδηλασία κατά μήκος της Ριβιέρας της Δανίας, εξερεύνηση της ιστορικής πόλης Odense και παρακολούθηση του Φεστιβάλ Roskilde.


Ιούλιος


Ο Ιούλιος διατηρεί ήπιες θερμοκρασίες από 15 έως 22°C (59-72°F). Είναι ένας δημοφιλής μήνας για να απολαύσετε τις αμμώδεις παραλίες της θάλασσας Wadden, να εξερευνήσετε το μουσείο πλοίων Viking στο Roskilde και να παρακολουθήσετε το Φεστιβάλ Τζαζ της Κοπεγχάγης.


Αύγουστος


Οι θερμοκρασίες τον Αύγουστο κυμαίνονται από 14 έως 21°C (57-70°F). Είναι μια εξαιρετική στιγμή για να εξερευνήσετε τα βράχια του Møn, να παρακολουθήσετε το Φεστιβάλ του Aarhus και να απολαύσετε υπαίθριες συναυλίες και εκδηλώσεις.


Σεπτέμβριος


Καθώς το φθινόπωρο ξεκινά τον Σεπτέμβριο, οι θερμοκρασίες της Δανίας κυμαίνονται από 10 έως 16°C (50-61°F). Ο Σεπτέμβριος προσφέρει μια ευχάριστη μετάβαση, με ευκαιρίες για γευσιγνωσία κρασιού στους αμπελώνες της Δανίας, εξερεύνηση της ιστορικής συνοικίας Helsingør και απόλαυση των μεταβαλλόμενων χρωμάτων της υπαίθρου.


Οκτώβριος


Τον Οκτώβριο, η Δανία βλέπει θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 6 έως 11°C (43-52°F). Είναι ένας υπέροχος μήνας για να επισκεφθείτε το Μουσείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν στο Οντένσε, να εξερευνήσετε τη γραφική πόλη Έμπελτοφτ και να ζήσετε τις εκδηλώσεις του Halloween.


Νοέμβριος


Οι φθινοπωρινές θερμοκρασίες κυμαίνονται από 3 έως 7°C (37-45°F). Ο Νοέμβριος είναι ιδανικός για να εξερευνήσετε τις χριστουγεννιάτικες αγορές στην Κοπεγχάγη και το Aarhus, να επισκεφθείτε τους κήπους Tivoli κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου και να ζήσετε τη ζεστή ατμόσφαιρα των διακοπών.


Δεκέμβριος


Ο χειμώνας επιστρέφει με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -1 έως 3°C (30-37°F). Ο Δεκέμβριος φέρνει ευκαιρίες για γιορτές, εξερευνώντας τους χριστουγεννιάτικους δρόμους της Κοπεγχάγης και απολαμβάνοντας την παραδοσιακή δανέζικη χριστουγεννιάτικη κουζίνα.


Συχνές Ερωτήσεις



Πολύχρωμα σπίτια που απεικονίζονται την καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Δανία, το καλοκαίρι, στο Odense με ανθρώπους να κάνουν ποδήλατο κατά μήκος του λιθόστρωτου δρόμου


Perekotypole/Shutterstock



Αυτές είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με τον προγραμματισμό ενός ταξιδιού στη Δανία και μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν στον προγραμματισμό του ταξιδιού σας:

Ποιοι είναι οι καλύτεροι μήνες για να επισκεφθείτε τη Δανία;

Οι καλύτεροι μήνες για να επισκεφθείτε τη Δανία είναι οι καλοκαιρινοί μήνες Ιούνιος, Ιούλιος και Αύγουστος. Ο καιρός είναι ο καλύτερος για εξερεύνηση και ποδηλασία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Πόσες μέρες είναι αρκετές για τη Δανία;

Θέλετε να διαθέσετε προϋπολογισμό τουλάχιστον μίας εβδομάδας για να επισκεφθείτε τη Δανία. Δώστε στον εαυτό σας μερικές ημέρες για να εξερευνήσετε την Κοπεγχάγη και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τον υπόλοιπο χρόνο σας για να εξερευνήσετε την ακτή και μερικές από τις μικρότερες πόλεις.

Πότε είναι η περίοδος των βροχών στη Δανία;

Το καλοκαίρι μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου και τις αρχές του χειμώνα είναι το πιο βροχερό μέρος του έτους στη Δανία. Ωστόσο, η βροχή είναι συχνή οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Ποια εποχή του χρόνου είναι η καλύτερη στην Κοπεγχάγη;

Μάιος και αρχές Σεπτεμβρίου είναι οι καλύτερες στιγμές για να επισκεφθείτε την Κοπεγχάγη. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επωφεληθείτε από τον υπέροχο καλοκαιρινό καιρό, αλλά να αποφύγετε τα χειρότερα πλήθη της υψηλής περιόδου.

Είναι καλύτερη η Δανία χειμώνα ή καλοκαίρι;

Η Δανία είναι καλύτερη το καλοκαίρι γιατί οι μέρες είναι μεγαλύτερες και ο καιρός είναι ζεστός. Δεδομένου ότι οι χειμώνες είναι σχετικά ήπιοι, δεν υπάρχουν τόσες πολλές ευκαιρίες για χειμερινά σπορ εδώ όπως σε άλλες σκανδιναβικές χώρες.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Δανία;




Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Δανία είναι το ένδοξο καλοκαίρι της Δανίας. Μεταξύ Ιουνίου και τέλους Αυγούστου, οι θερμοκρασίες είναι ζεστές, ο ήλιος λάμπει για σχεδόν 20 ώρες την ημέρα και οι Δανοί πλημμυρίζουν τους δρόμους της Κοπεγχάγης και την ύπαιθρο.

Το καλοκαίρι, υπάρχουν πολλά μουσικά φεστιβάλ και λούνα παρκ για διασκέδαση, καθώς και κορυφαίες ευκαιρίες ποδηλασίας. Όμως, ανεξάρτητα από τις αλλαγές της εποχής, δεν υπάρχει πραγματικά κακή στιγμή για να επισκεφθείτε τη Δανία. Τι περιμένετε λοιπόν — κλείστε το ταξίδι σας σε αυτή τη γραφική χώρα σήμερα!


Έχεις βρει αεροπορικά εισιτηρια; Δες και στο TicketsWe


Διαβάστε επίσης:Τι κοστίζει ένα ταξίδι στη Δανία




Τι να κάνετε στην Κοπεγχάγη




Aκολουθήστε μας στο facebook




Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!



Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!


αεροπορικα εισητηρια


https://www.ticketswe.com/h-kalyteri-epochi-gia-na-episkeftheite-ti-dania/

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη