10 κανόνες για διαμονή σε all-inclusives και αποφυγή παγίδων στα θέρετρα

 

Δεν είναι δύσκολο να βρείτε ιστορίες τρόμου που περιλαμβάνουν όλα τα περιεχόμενα — απλώς αναζητήστε τις κριτικές στο Tripadvisor εάν χρειάζεστε αποδείξεις. Αλλά αυτή η φήμη αλλάζει. Αυτές τις μέρες, περισσότερα θέρετρα από ποτέ προσφέρουν την ευκαιρία να απολαύσεις αληθινά τον εαυτό σου, ενώ σώζεις την αξιοπρέπειά σου (και ξεπερνώντας τις γραμμές conga).

Η εύρεση μιας ολοκληρωμένης απόδρασης που είναι το υλικό των ονείρων απαιτεί λίγη περισσότερη δουλειά από το να κάνετε κλικ στο πρώτο κουμπί "Κράτηση τώρα" που βλέπετε. Είτε είστε πρωτοεμφανιζόμενοι, είτε δύσπιστοι, είτε έχετε πληγεί από αυτό το ταξίδι all-inclusive για το ανοιξιάτικο διάλειμμα που κάνατε στο κολέγιο, διαβάστε παρακάτω—αυτές οι 10 συμβουλές θα σας βοηθήσουν να είστε σίγουροι ότι αξιοποιείτε τα χρήματά σας τις επόμενες διακοπές σας.

1. Παίρνετε ό,τι πληρώνετε

Δεν θέλετε να είστε περιτριγυρισμένοι από αγώνες μπύρας-πονγκ που εξελίσσονται σε καυγάδες; Τα ράφι αλκοολούχων ποτών που είναι τοποθετημένα στον τοίχο του υπνοδωματίου δεν είναι η ιδέα σας για διακόσμηση; Θα χρειαστεί να αυξήσετε τον προϋπολογισμό σας. Πραγματικά εκπληκτικό φαγητό, δωρεάν 24ωρη υπηρεσία δωματίου, υπηρεσία μπάτλερ και απεριόριστα κοκτέιλ στο επάνω ράφι δεν είναι φθηνά, αλλά η ηρεμία σας αξίζει την επένδυση.

Παραλείψτε τις οικονομικές αλυσίδες all-inclusive όπως οι Royal Decameron και Riu και αναζητήστε πολυτελείς ή πολυτελείς αλυσίδες ή ανεξάρτητα θέρετρα. Μερικές από τις ωραιότερες μάρκες all-inclusive στο Μεξικό και την Καραϊβική περιλαμβάνουν τις Le Blanc, Excellence, TRS, Iberostar Selection, Secrets μόνο για ζευγάρια, Grand Velas και Royalton. Τα ξεχωριστά ανεξάρτητα θέρετρα περιλαμβάνουν το Nizuc , το Unico 20 87 και το Atelier Playa Mujeres στη Ριβιέρα Μάγια , το Le Sivory Punta Cana by PortBlue Boutique και το Round Hill Hotel and Villas στην Τζαμάικα .

Αυτά τα θέρετρα είναι γενικά πιο ακριβά, αλλά υπάρχουν κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα. Αναζητήστε ημερομηνίες εκτός της περιόδου αιχμής—στο Μεξικό και την Καραϊβική οι τιμές εκτοξεύονται από τα Χριστούγεννα έως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, καθώς και από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Απριλίου. Αντ 'αυτού, επιλέξτε τον Νοέμβριο, τις αρχές Δεκεμβρίου και τα τέλη Ιανουαρίου έως τον Φεβρουάριο. Εάν είστε το είδος του ταξιδιώτη που δεν θα ξοδεύει πολύ χρόνο στο δωμάτιό σας και θα χρησιμοποιεί τις κοινές ανέσεις στο θέρετρο, επιλέξτε ένα φθηνότερο δωμάτιο χαμηλότερης κατηγορίας—πιθανότατα δεν θα χάσετε τις ανέσεις ή τη θέα.

2. Ρωτήστε για την τοποθεσία του δωματίου σας πριν φτάσετε

Η τοποθεσία του δωματίου σας μπορεί να κάνει ή να χαλάσει την εμπειρία σας και θα θέλετε να ζητήσετε μια που να ταιριάζει με το είδος των διακοπών που χρειάζεστε. Αυτό σημαίνει να σκέφτεστε μερικά πράγματα όταν κάνετε κράτηση και πριν φτάσετε.

Ρωτήστε τον εαυτό σας το εξής: Θέλω να είμαι κοντά σε εστιατόρια, μπαρ και πισίνες; Ή είναι το απόρρητο και η ησυχία κρίσιμα; Πόση ώρα σκοπεύω να είμαι στο δωμάτιό μου, απολαμβάνοντας τη θέα ή πίνοντας ένα κοκτέιλ στο μπαλκόνι; Είμαι διατεθειμένος να εξοικονομήσω χρήματα περπατώντας λίγο περισσότερο; Πόσο απέχει το γυμναστήριο ή η παραλία από το δωμάτιό μου;

Πολλά από αυτά είναι δύσκολο να διακριθούν κατά τη στιγμή της κράτησης. Στην πραγματικότητα, τα θέρετρα συχνά διασκορπίζουν το απόθεμά τους μιας κατηγορίας δωματίων μακριά και ευρέως στους χώρους τους, πράγμα που σημαίνει ότι δύο πανομοιότυπα δωμάτια μπορεί να έχουν δραστικά διαφορετικές ρυθμίσεις. Έχοντας αυτό κατά νου, μόλις κάνετε την κράτησή σας, απευθυνθείτε στο ξενοδοχείο για να ζητήσετε ένα δωμάτιο που να ταιριάζει με τις ανάγκες των διακοπών σας.

3. Μετριάστε τις προσδοκίες σας για ψυχαγωγία

Η ζωντανή ψυχαγωγία δεν είναι το δυνατό κοστούμι των περισσότερων all-inclusive θέρετρων, ανεξάρτητα από την τιμή. Οι μουσικές κριτικές από δεκαετίες πριν ή οι τουριστικές πολιτιστικές εκπομπές τείνουν να αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των προσφερόμενων παραστάσεων — επομένως μην περιμένετε παραστάσεις διαμετρήματος Broadway, παρά μερικοί πραγματικά ταλαντούχοι ερμηνευτές.

Ευτυχώς, έχουν προκύψει ορισμένες εξαιρέσεις τα τελευταία χρόνια. Το CHIC Cabaret , ένα μέρος στα θέρετρα TRS στη Ριβιέρα Μάγια και την Πούντα Κάνα , καλεί το ψυχαγωγικό παιχνίδι με ένα μείγμα από ακροβατικά, χορογραφίες, εξαιρετικό τραγούδι και μια γαστρονομική εμπειρία επτά πιάτων που περιλαμβάνεται στις τιμές. Τα all-inclusive φυλάκια του Hard Rock στο Μεξικό και την Καραϊβική κερδίζουν επίσης υψηλούς βαθμούς από τους ταξιδιώτες για τις ποικίλες επιλογές ψυχαγωγίας τους.

4. Μην δεσμευτείτε για περιποιήσεις σπα χωρίς να περιηγηθείτε πρώτα στις εγκαταστάσεις

Οι περιποιήσεις σπα σπάνια περιλαμβάνονται στις διανυκτερεύσεις ενός θερέτρου all-inclusive. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι ένα από τα πιο ακριβά πρόσθετα κατά τη διάρκεια της διαμονής σας. Προτού δεσμευτείτε για ένα ακριβό μασάζ με ζεστές πέτρες ή περιτύλιγμα με φύκια, ζητήστε πρώτα μια περιήγηση στις εγκαταστάσεις σπα ή ελέγξτε τις μόνοι σας. (Και μην βασίζεστε σε ένα φυλλάδιο με photoshop για να μεταφέρετε την ατμόσφαιρα.)

Τα περισσότερα θέρετρα περιλαμβάνουν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις υδροθεραπείας του σπα ως μέρος των τιμών τους—όπως σάουνες, υδρομασάζ, ατμόλουτρα, πισίνες με ζεστό και κρύο νερό και διάφορα άλλα χαρακτηριστικά. Θα έχετε μια ωραία προεπισκόπηση της ποιότητας του σπα ελέγχοντάς το κατά τη διάρκεια ενός μακροχρόνιου μουλιάσματος.

Εάν δεν βρείτε τις ανέσεις στο ίδιο επίπεδο, μπορείτε πάντα να κανονίσετε περιποιήσεις στο σπα άλλου ξενοδοχείου. Περιοχές όπως η Πούντα Κάνα και η Ριβιέρα Μάγια φιλοξενούν μερικά από τα πιο πολυτελή θέρετρα στον κόσμο και σχεδόν όλες επιτρέπουν σε μη επισκέπτες να κάνουν κράτηση για περιποιήσεις στα σπα τους, οπότε κάντε την έρευνά σας.

Γιόγκα στο Miraval Arizona

5. Σκεφτείτε ένα θέρετρο ή καταφύγιο ευεξίας all-inclusive

Αλλά δεν είναι το νόημα των διακοπών all-inclusive να πιείτε όσο το δυνατόν περισσότερες μαργαρίτες; μπορεί να αναρωτιέστε. Μπορεί να είναι. Αλλά αυτή δεν είναι η πιο ξεκούραστη προσέγγιση. Αντίθετα, σκεφτείτε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με υγιεινούς τρόπους. Σκεφτείτε: μαθήματα γιόγκα, χυμοί ψυχρής έκθλιψης, θεραπεία μασάζ. Τα all-inclusives ευεξίας μπορεί να είναι ένας απίστευτος τρόπος αποτοξίνωσης από την κανονική σας ζωή. Η ίδια η φύση αυτών των θέρετρων τα κάνει απολαυστικές, ειρηνικές εναλλακτικές λύσεις για τα all-inclusives όπου το αλκοόλ είναι το κύριο αξιοθέατο.

Το Miraval , στο Tucson της Αριζόνα, είναι εύκολα ένα από τα ωραιότερα all-inclusives ευεξίας στις Ηνωμένες Πολιτείες (και στον κόσμο, για αυτό το θέμα). Τα πακέτα περιλαμβάνουν γεύματα, smoothies, χυμούς, γιόγκα, διαλογισμό, πεζοπορίες και μαθήματα ποδηλασίας βουνού, με μια γενναιόδωρη νυχτερινή πίστωση στο θέρετρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θεραπείες σπα. Τα μεμονωμένα casitas και τα τοπία της ερήμου ενισχύουν μόνο τις ήρεμες δονήσεις.

6. Εξοικειωθείτε με τους ενδυματολογικούς κώδικες του θέρετρου πριν το ταξίδι σας

Αν δεν έχετε επιλέξει ένα θέρετρο για πάρτι όπου μπορείτε να πιείτε όλα, το πιθανότερο είναι ότι θα επιβάλλονται ενδυματολογικοί κώδικες τα βράδια. Αυτοί μπορεί να κυμαίνονται από απλούς κανόνες όπως πουκάμισα με μανίκια για άνδρες ή απαγόρευση σορτς στα εστιατόρια έως πιο επίσημες απαιτήσεις όπως πουκάμισο με γιακά ή γραβάτα. Εάν δεν το κάνετε αυτό, μπορεί να σημαίνει ότι περιορίζεστε στο να γευματίζετε μόνο στα πιο ανεπίσημα σημεία του θέρετρου σας (όπως το καφέ ή το αθλητικό μπαρ), να γευματίζετε έξω από το θέρετρό σας ή να πρέπει να αγοράζετε υπερτιμημένα ρούχα από τη μπουτίκ του θέρετρου.

7. Εξετάστε το χρονοδιάγραμμα της επίσκεψής σας προσεκτικά

Πολλά από τα πιο δημοφιλή all-inclusive θέρετρα βρίσκονται σε προορισμούς που γεμίζουν απίστευτα κόσμο στα τέλη Δεκεμβρίου και κατά την περίοδο των ανοιξιάτικων διακοπών. Αυτό ισχύει στο Λος Κάμπος , στη Ριβιέρα Μάγια , στη Δομινικανή Δημοκρατία και στην Τζαμάικα .

Τα περισσότερα θέρετρα υψηλότερης κατηγορίας έχουν μια πολιτική «χωρίς ελατήρια», αλλά τα all-inclusives μεσαίας κατηγορίας και προϋπολογισμού βασίζονται σε αυτά τα δολάρια για το ανοιξιάτικο διάλειμμα για να κρατήσουν τις πόρτες ανοιχτές (και η επιβολή γύρω από αυτές τις πολιτικές μπορεί να είναι λίγο χαλαρή). Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να αποφύγετε τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Δεκεμβρίου καθώς και από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Απριλίου, εάν προτιμάτε μια πιο ήρεμη εμπειρία.

Και μην ξεχνάτε την εποχή των τυφώνων, η οποία διαρκεί ανεπίσημα από τα τέλη Μαΐου έως τον Νοέμβριο σε όλη την Καραϊβική και το Μεξικό. Αν και είναι πιθανό να βρείτε φθηνότερες προσφορές και πτήσεις, θα αντιμετωπίσετε έντονες απογευματινές μπόρες —ή χειρότερα— τις περισσότερες μέρες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του χρόνου.

Η τραπεζαρία στο Round Hill Hotel and Villas

8. Καθορίστε αυτές τις κρατήσεις για δείπνο

Ενώ η απόλαυση ενός θερέτρου all-inclusive είναι η δυνατότητα να δοκιμάσετε όλους τους διαφορετικούς τύπους κουζινών σε μια νύχτα —και η ευελιξία να το κάνετε— τα περισσότερα θέρετρα έχουν τουλάχιστον ένα ή δύο εστιατόρια που απαιτούν κράτηση. Η αποτυχία να τα κάνετε κατά το check in (ή λίγο μετά) μπορεί να σημαίνει ότι περιμένετε σε μεγάλες ουρές για να ελευθερωθεί ένα τραπέζι ή χάνετε εντελώς ένα δυνητικά εντυπωσιακό γεύμα.

9. Αποδράστε από τους χώρους του θέρετρου τουλάχιστον μία φορά

Μπορεί να είναι δελεαστικό να μείνετε μέσα στις πύλες του θερέτρου σας—εξάλλου για αυτό έχετε πληρώσει—αλλά θα ήταν μεγάλο λάθος να το κάνετε. Πολλά από τα ωραιότερα all-inclusives του κόσμου βρίσκονται σε εντυπωσιακή απόσταση από πραγματικά εκπληκτικά αξιοθέατα (και βρίσκονται σε χώρες με τους δικούς τους συναρπαστικούς πολιτισμούς για εξερεύνηση). Αυτό περιλαμβάνει τα αρχαία ερείπια των Μάγια κοντά στο Κανκούν και την Playa del Carmen . οι παρθένες παραλίες του νησιού Saona στη Δομινικανή Δημοκρατία . και η Blue Hole ή Dunn's River Falls στην Τζαμάικα .

Ορισμένα θέρετρα —όπως το Nizuc και το Unico 20 87 στη Ριβιέρα Μάγια— καταβάλλουν συντονισμένες προσπάθειες για να φέρουν την τοπική κουλτούρα και παραδόσεις σε όλα, από τη διακόσμηση μέχρι το φαγητό και τον προγραμματισμό.

Επαγγελματική συμβουλή; Κάντε κράτηση για τις εκδρομές σας ανεξάρτητα και όχι μέσω του ξενοδοχείου σας—θα βρείτε συχνά μια ευρύτερη ποικιλία επιλογών και χαμηλότερες τιμές.

10. Απλώστε στο να σας περιποιούνται

Από τη φύση τους, τα all-inclusive θέρετρα έχουν να κάνουν με την αφθονία - μια πληθώρα ανέσεων, επιλογών για φαγητό και εμπειρίες - όλα αυτά αντιπροσωπεύουν διαφορετικούς τρόπους για να ανατρέψετε τη ρουτίνα σας. Αξιοποιήστε στο έπακρο όλα όσα προσφέρονται.

Ξεκινήστε το ένα πρωί με γιόγκα, πράσινο χυμό και το επόμενο με γεμιστές τηγανίτες και στη συνέχεια μια επιλογή από πολύ όμορφα για κατανάλωση επιδόρπια. Απολαύστε βραδινά ορεκτικά σε ένα εστιατόριο της Μέσης Ανατολής, κύρια πιάτα στη μεξικάνικη επιλογή και ποτά στο παραθαλάσσιο μπαρ, ενώ οι κιθαρίστες παραδίδουν φλαμένκο. Νιώθετε σαν churros ή τηγανητές πατάτες στη μέση της νύχτας; Καλέστε για υπηρεσία δωματίου. Δοκιμάστε το Pilates. Δοκιμάστε την aerial yoga. Δοκιμάστε το φερμουάρ. Παρακολουθήστε τον σύντροφό σας να δοκιμάζει το zip-lining. Επέλεξε μαθήματα χορού. Πηγαίνετε στο γυμναστήριο. Ζάλη. Κάνω ηλιοθεραπεία. Υπνος. Μην κοιμάστε και χορέψτε όλο το βράδυ. Ό,τι θέλετε, κάντε το.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη